Historiek

Op het einde van de achttiende eeuw bouwde Franciscus Geers samen met zijn broer Petrus Joannes een brouwerij in de toenmalige Meulestraat te Oostakker. Vijf generaties lang werd er op die plaats gebrouwen. Er werd enkel bier gebrouwen van hoge gisting.
 
Achille Geers brouwde voor het laatst in 1942. Een tijdlang werden op de site nog flesjes gebotteld voor onder meer Rodenbach. Nog later bleef het bij de bevoorrading van hun cafés.  Achille's zoon Hubert Geers nam de zaak over begin de jaren 60 en bouwde de toenmalige kelders reeds om tot een pitoresk drankenwinkeltje.
 
De gemeenschappelijke interesse van Hubert en zijn zoon Dominiek voor artisanale- en streekbieren leidde tot de huidige gespecialiseerde drankenzaak. Van tijd tot tijd vertrekt Dominiek samen met zijn vrouw Vera op ontdekkingstocht naar nieuwe brouwerijen. Geregeld komt hij dan ook terug met bakken onbekend streekbier in de koffer. Onbekend is immers onbemind, en Geers is altijd bereid daar iets aan te doen. Nu de volgende generatie mee in de zaak is gestapt, trekt Dranken Geers ook naar het buitenland. Niet alleen streven wij er naar om het Belgisch bier mee bekend te maken in andere landen, maar wij geven mensen ook de kans om in onze bierwinkel kennis te maken met enkele buitenlandse pareltjes. De ene voor gelimiteerde periode, andere worden dan weer vast in het assortiment opgenomen. Zo maken zij het voor u steeds de moeite waard om een kijkje te komen nemen in de winkel